conico

project ondersteuning

De vermelde demonstratie-projecten zijn gerealiseerd met financiële ondersteuning vanuit het OP-Zuid programma (EU subsidie voor regionale ontwikkeling gecombineerd met subsidie van de provincie Noord-Brabant), of vanuit het TKI Urban Energy programma. We bedanken ook de TU Eindhoven voor hun ondersteuning als project-partner in deze projecten, en 040 Groep voor de installatie van de demonstratie-systemen.

demo Veldhoven DMP XL

Het ‘Veldhoven DMP-XL’ demonstratie project betreft een XL versie van de DMP Zonneboiler, welke draait sinds september 2022. Het betreft een bedrijfspand van 200 m2 (100 m2 kantoor/lab, 100 m2 productie/opslag), waar de zonnewarmte wordt benut voor ruimteverwarming, warm tapwater, en proceswarmte voor R&D doeleinden. Het systeem bestaat uit 2 vacuümbuis kollektoren met een oppervlak van 10 m2, in een 45 graden vlak-dak-opstelling met een zuid oriëntatie. Het opslagvat betreft een 1000 liter buffervat, welke direct gekoppeld is aan het CV circuit (voorverwarming voor de CV ketel), en van waaruit d.m.v. platenwisselaars warm tapwater en proceswarmte gegenereerd kan worden.

demo meerhoven

Het ‘Meerhoven’ (Eindhoven) demonstratie project van de DMP Zonneboiler draait sinds september 2018. Het betreft een twee-onder-één-kap huis, bewoond door een gezin met 2 kinderen. Het systeem bestaat uit een CPC vacuümbuis kollektor met een oppervlak van 5,5 m2, gecombineerd met een buffervat van 400 liter, met een Conico Warmwater Unit voor de bereiding van het warm tapwater. De DMP Zonneboiler wordt gecombineerd met een 8 kW lucht-water warmtepomp, die de verwarming van de woning verzorgt, en de back-up warmtebron is voor de tapwaterbereiding.
Resultaten van het eerste jaar in bedrijf van dit demonstratie-systeem laten zien dat de warmtepomp slechts 183 dagen van het jaar actief hoeft te worden, de fractie zonnewarmte van de totale energie voor tapwaterbereiding in bijna 60%.

demo beusichem

Het ‘Beusichem’ (Gelderland) demonstratie project van de DMP Zonneboiler draait sinds augustus 2019. Het betreft een vrijstaande woning, bewoond door een gezin met 1 kind. Het systeem bestaat uit een horizontaal liggende vacuümbuis kollektor met een oppervlak van 5,0 m2, gecombineerd met een buffervat van 300 liter, met een Conico Warmwater Unit voor de bereiding van het warm tapwater. De DMP Zonneboiler wordt gecombineerd met een 8 kW lucht-water warmtepomp, die de verwarming van de woning verzorgt, en de back-up warmtebron is voor de tapwaterbereiding.

demo waalre

Het ‘Waalre’ (Noord-Brabant) demonstratie project van de DMP Zonneboiler draait sinds april 2019. Het betreft een twee-onder-één-kap huis, bewoond door een gezin met 2 kinderen. Het systeem bestaat uit een horizontaal liggende vacuümbuis kollektor met een oppervlak van 5,0 m2, gecombineerd met een buffervat van 300 liter, met een Conico Warmwater Unit voor de bereiding van het warm tapwater. De DMP Zonneboiler wordt gecombineerd met een 16 kW lucht-water warmtepomp, die de verwarming van de woning verzorgt, en de back-up warmtebron is voor de tapwaterbereiding.

Demo Strijp-S

Het ‘Strijp-S’ (Eindhoven) demonstratie project van de DMP Zonneboiler draait sinds april 2020. Het betreft een rijtjeshuis, bewoond door een gezin met 2 kinderen. Het systeem bestaat uit een CPC vacuümbuis kollektor met een oppervlak van 6,7 m2, geplaatst op een schuin dak (45 graden) in een oost-zuid-oost oriëntatie, gecombineerd met een combi-vat van 500 liter met interne RVS tapspiraal voor de bereiding van het warm tapwater. De DMP Zonneboiler wordt gecombineerd met stadsverwarming, die de verwarming van de woning verzorgt, en de back-up warmtebron is voor de tapwaterbereiding. Vanaf midden-lente tot begin-herst wordt de stadverwarming uitgeschakeld, en wordt alle tapwaterbereiding door de zonneboiler voorzien, doel is om te testen hoe het systeem presteert zonder tweede warmtebron in deze periode.

neem contact op

Vul onderstaand Uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

informatie voor installateurs

Bent U een installateur, of heeft U op een andere manier bedrijfsmatig met hernieuwbare warmte te maken? Op onze pagina voor installateurs kunt U meer informatie vinden welke voordelen onze producten voor U hebben.